30 Mayıs 2008 Cuma

Mutluluğa Dair


"İnsan istekleri nispetinde mutsuzdur"... Hayatımız boyunca her zaman bir şeyler elde etmeye çalışırız. Bazen de başarırız bunu fakat birçoğunun düşlediği ile yaşadığı bir olmuyor ve bu yüzden mutlu da olamıyor. Demek ki çok fazla şey istememek gerekir. Yıkık viraneler arasında "kenar mahalle" diye tabir edilen muhitlerde yaşayan insalar gösterişli dünya hayatından uzak da olsalar samimi, dostane ilişkileri ve gülümsemeleri eksik olmuyor. Öte yandan fabrikaları, villaları, onlarca lüks aracı olmasına rağmen gülemeyen, mutlu, tatmin olamayan insanlar var. Aslolan mutlu olmaksa ve bunu sağlayacağını düşündüğümüz aracı materyaller görevini ifâ edemiyorsa ne anlamı var ki!
Kişi kendisiyle birlikte büyüttüğü isteklerinin altında ezilmemeli. İstemeden tembel durmak değil, istenmesi gerekeni bilip çalışkan olmak demek istediğim. Ayrıca hayat sürprizlerle dolu.

"Her muhit kuşatılır, her muhkem bölge düşer
Hakikat karşısında dil susar, belge düşer
Dolunay'ın hilâli, gündüzün gecesi var
Ovaya gölge salan dağa da gölge düşer"

5 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Resim siyah beyaz, yani eski. Yazınız o devire diyelim çok uygun ve anlamlı.
Şimdi ise maalesef herşey birbirine karıştı.
villa, araba,mutluluk,kenar mahalle. Ne yazık ne yazık artık ayırt etmek imkansız.
Karışık bir toplum olduk.
Sevgiler...

ilham perisi dedi ki...

Çok az da olsa sıcasık dostluklar ve komşuluklar yaşanan mahalleler var.beni o mahallelere götürdünüz şimdi.
Eskiden bildiğim,tanıdığım,sevdiğim mekanlara..

ZRPNDT dedi ki...

"İnsan istekleri nispetinde mutsuzdur" demişsiniz, benim hayatımda biraz daha farklı oldu şimdiye kadar... İsteklerim, hayallerrim oldukça mutlu oldum onlar uğruna çabalayarak... İsteklerimi gerçekleştiremediğimde mutsuz oldum... Güzel bir yazıydı teşekkürler

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

İsteyeceklerinin de bir sınırı olmalı. Mutluluklar da küçük anlarda saklı sanırım. Üşümüş bir çift minik eli, avuçlarında ısıtmanın mutluluğunu, ne villalarda, ne saraylarda bulabilir mi insan?

Ellerine sağlık

etki alanı dedi ki...

Evet!
Hayat sürprizlerle dolu...
Güzel sürprizler dileyelim...
TüTü